← Tillbaka

Ecuadoooor!

Vad är det första du tänker på när du hör Ecuador? Sången eller hur? Nu har vi i vilket fall som helst lämnat Colombia och är landade i Ecuador, Quito. Var en lång dag med två flyg, matsnyltning pga. inga colombianska pesos kvar och släpande på bagage.

20140510-215718.jpg
20140510-220126.jpg

I mitten av den andra flygning luftgropade det oväntat till sig och planet gjorde några mindre trevliga hopp. Måste ha sett skräckslagen ut för gamlingen bredvid mig som jag småpratat med började skratta och sa att turbulens är helt normalt här uppe i bergen och att planen ibland kan hamna i luftgropar och falla till och med 100 meter neråt. Så visade han en störtdykning med handen och skrattade ännu mer. Och jag blev lugnad av det, vet inte varför men efter det fortsatte vi prata. Om hans krisande hemland Venezuela var världens vackraste kvinnor bor, om Quitos nya flygfält som öppnade 2013 efter att det gamla fältets nära ögat-olyckor och olyckor på den för korta landningsbanan blivit för många, och om Ecuadors användning av US dollars. Mycket bra klarar man sig på spanglish också!

20140510-220225.jpg

Första bilden av Quito. Utvecklat! Trafiken lugnare, filerna och blinken användes som de ska och jag hade ett säkerhetsbälte. De 40 kilometrarna in till centrumet var så otroligt fina i mörkret, fick se både slummiga och lyxiga områden. Nu ska vi hitta lite att äta och så ska jag sova, har blivit för lite av den varan på sista tiden. Gonattifnatt!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.