← Tillbaka

Bogotá, Colombia

Efter fyra timmars turbulent flygning över centralamerika landade vi i en ny världsdel: sydamerika och Bogotá, Colombia. Jag minns inte mycket av det, hade feber efter matförgiftningen och kände mig allmänt skit. Vad jag ändå minns är att vi hade svårigheter att komma in i landet pga. av att vi inte hade en biljett ut. Fixades med en dyr nödlösningsbiljett till det billigaste stället vi hittade på de 15 minuter vi fick på oss. Också min försvunna väska, som bara var släpad bort bakom bagagebandet minns jag. Annars var jag mest borta.

20140502-111851.jpg

När vi kom till hostellet sov vi i 18 timmar. Vaknade för att försöka få i oss något för att sova igen. Så höll vi på i tre dagar så under mina tre första dygn i sydamerika hade jag således sett ett bambutak och en innergård.

20140502-111955.jpg

De sista dagarna i Bogotá orkade vi oss ändå ut och se på stan. Vackra, fina Bogotá. Staden klättrar upp längs bergen omkring, husen är färgglada och gatorna smala. Gamla stan var så fin att jag nästan blev gråtfärdig. Berodde kanske på min känsliga feberhjärna. Kontrasten till olika områden i staden var ändå stor, redan några steg utanför huvudplazan låg högar av hemlösa och allt var förfallet och smutsigt.

20140502-112119.jpg
20140502-112124.jpg

Fast vi inte gick omkring i staden många dagar hann vi ändå vara med om action. Alla dagar demonstrerades det på Plaza de Bolivar (vågade inte fota) och det fanns beväpnade poliser överallt. Är inte helt hundris varför det demonstrerades, men värst var det på första maj, som här också är arbetarnas högtid, då polisen gick imellan med rökbomber.

2 tankar om “Bogotá, Colombia

    • Men tack Johanna, så snällt sagt! Jag älskar att visualisera saker och det finns väl inget roligare än världskartor eller hur? ;)

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.