← Tillbaka

MicroTeatro Mexico, mikroteater

20140429-211912.jpg

En kväll i Mexico City gick vi på mikroteater för att se en produktion som en av Linas roomies är med i. Mikroteater är ännu ett relativt litet koncept (så litet att det inte finns på Wikipedia!) med om jag förstått rätt, teatrar endast här i Mexico City, Miami och Spanien. Mikroteater är en teaterform med många 15 minuter långa pjäser som spelas ett antal gånger under en tre timmars period.

20140429-212008.jpg
20140429-211251.jpg

Microteatro Mexico har ett helt tvåvåningshus med en mysig innergård som det såldes saft, tacos, tequila och öl på, till sitt förfogande. Teatersalarna finns på andra våningen och det som också gör mikroteatern speciell är att varje sal och pjäs endast rymmer 15 personer. Man sitter på golvet och är bara några centimetrar ifrån skådespelarna. Fast teatern var på spanska och jag inte hängde med varje finurlig vändning var det en rolig pjäs och ett sjukt bra koncept! Efter 15 minuter kommer man dessutom ännu ihåg allt från pjäsen och orkar disskutera. Så tyckte tydligen alla, för hela innergården var en enda stor mingelklubb mellan att olika föreställningar började. Hoppas mikroteatern snart kommer till Finland!

20140429-212101.jpg

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.