← Tillbaka

Ciudad de Mexico – Mexico City

20140424-181601.jpg
20140424-181834.jpg

Storstaden, när vi flög in var synen nästan lika maffig som när vi för snart en och en halv månad sen flög in över NYC på natten. Mexico City är precis som jag tänkte mig enormt. Staden breder så långt ögat kan nå ut sig åt alla håll och därför kändes det som att vi landade mitt i centrum. Uppifrån luften såg man förutom staden, med sina 21 miljoner människor breda ut sig, också min andra tanke (fördom..?) om Mexikos huvudstad: smogen. På lågstadiet läste vi i geografin om hur förorenad Mexico City är. Vi lärde oss då att solens strålar aldrig når ner till gatunivå pga. att alla avgaser bildar ett ogenomträngligt tak mellan stadens omringande berg. Jag minns att jag tänkte att jag aldrig ville fara hit! Tyckte det lät så alldeles otroligt deprimerande. Sant eller inte, himlen är största delen av tiden lite dimmig här.

20140424-182153.jpg
20140424-182158.jpg

Resten av mina första intryck var ändå inte saker jag tänkt på tidigare. Staden har förut ansetts som osäker, men är idag en av Mexikos säkraste. Det märks, poliser (korrupterade men ändå..) finns överallt. Till och med bussarna har sin egen vakt! Och alla vi träffade var så vänliga och hjälpsamma, utan den där lömska undertonen som betyder att de vill ha något i utbyte mot sin hjälpsamhet. Och här verkar finnas allt man kan önska sig.

20140424-182259.jpg

Det bästa var ändå att komma fram till Condesa, hipsterområdet vi bor på, och träffa min Lina som jag hjälparbetade tillsammans med i Kenya!

2 tankar om “Ciudad de Mexico – Mexico City

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.