← Tillbaka

Regndagen

Vi lagade morgonmål som vanligt, åt och jag höll just på att dra på mig arbetskläderna då det började ösa ner. Första reaktionen; tjohoo ledig dag! Jag och tjejerna i campen började med spadag. Vi lackade naglarna, gjorde ansiktmasker och jag lärde kenyanskorna knyppla ögonbrynen. Efter det läste vi, åt choko jag och Lina hämtat med oss från stan, pratade, hängde och städade vårt rum.

Och så var klockan bara ett. Och jag var UTTRÅKAD. Färdig att gå och lägga mig, springa ett maraton, fortsätta vårt arbetsprojekt, vad som helst utom det här hängande! Det värsta var att det var bara jag som verkade störas av vår overksamhet. För kenyanerna var det här bara en av de dagar då de relaxar. Har gjort lite statistik över vad folket här gör på veckosluten och det absolut vanligaste svaret på den frågan är “relaxing”.

Relaxing här är också lite mer hc än i Finland. Här kan relaxa helt enkelt vara, att en hel dag sitta på en stol och stirra ut i tomma intet. Vilket tålamod! Kanske något jag borde försöka lära mig av dem..

1469902_10152065615868624_6830686_nJag och Cece i vårt rum.

 

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.