← Tillbaka

Konsten att packa

Mitt packande följer alltid samma mönster. Jag börjar packa långt i förtid, men packar lite nu som då, en sak åt gången, systematiskt och fint, bara sånt man vet vart det ska. Tills jag dagarna före allt ska vara klart står där med 96% opackat, allt stuff i en enda röra och svårt att förstå hur jag någonsin ska få ordning på kaoset.

Så igår kväll tänkte jag följa ett råd jag fått redan för ett par veckor sen då jag först satte igång med flytthelvetet; börja från ett hörn och arbeta utåt. Sagt och gjort, tog ner det första plagget från klädställningen (min ljusröda tröja) och började vanka runt i lägenheten i jakt på tröjans ultimata plats. Efter två timmars frenetiskt packande var rinkkan halvfylld, den ljusröda tröjan låg ihopvikt bredvid klädställningen och allt annat orört.

Det fick mig att avundas min syster. På söndag mitt i allt softande sa hon bara att nu går hon och packar och efter en halv timme kom hon ner med snyggpackningen och undrade “nääääär nån gång vi riktigt skulle åka”. Hon hade packat klart sitt pick och pack. Bara sådär, som om det inte skulle vara någon match i världen. Min syster ska alltså flytta in hos mig nu under tiden jag är borta och visst hade vi kommit överens om att jag lämnar alla möbler åt henne, men allt det andra, allt personligt skulle bort så att hon får inreda som hon vill.

Idag ska jag ge flyttandet en ny chans, fast troligen kommer jag i panik kasta ner allt i svarta sopsäckar och släpa upp dem på vinden 3 timmar före flyget avgår. Som vanligt.

sofia_malin_hese

Tröjan på bilden är den samma som i texten, systern är en annan.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.