← Tillbaka

Hälsningar | Riga, Lettland

29568_4554429093178_1043933311_n

Här är nummer ett av talspråken vi förstår engelska och skriftspråken tyska. Så förutom att öva läsförståelse har vi njutit av fina gamla stan, av att inte ha några måsten, av att ha tid att tala liv och lidit av kylan. Exakt som jag planerat alltså! ;) Nu ska vi iväg på en traditionell lettisk buffet – vad nu än det innebär..


Hem från Lettland med en oväntad gäst

Igår i bussen från flygfältet till centrum började jag känna mig lite metmaskig. Sådär slapp, kringlig och illamående. Skyllde på en hoppig flygning och trötthet ända tills jag vaknade där en två på natten och måste flytta in på vessagolvet. Usch fanis vad jag hatar spyttis!

Men vi ska ta och kolla på tre beskrivande bilder på vår Lettlands-weekend istället. Vill fortsätta tänka på den istället för på illamåendet..

IMG_6686

Vi såg väldigt många kyrkor. Och byggnader överlag. Och min turistfavorit: höga platser.

IMG_6692

Och så åt vi mycket. Lettiska traditionella rätter och pizza och så en himla massa sött på. Älskar sötsaker! Vi avslutade ju som överenskommet vår alkoholfria månad, så blev ganska många irish coffeen för mig.

IMG_6703

Så gick vi ute mycket. Det var svinkallt i Riga, kallare än här i Helsingfors. Vi gick också på många museer för att slippa kylan. Är nära till doktor i Lettlands krigshistoria nu.

Summa summarum, fin vintersemester med mycket tillsammanstid, vilket var resans mål. Nu ska jag fortsätta med mina podcasts och min huvudvärk. Vi hörs senare fina!

1 tanke om “Hälsningar | Riga, Lettland

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.