← Tillbaka

Största överraskningen – en tanke

IMG_6431IMG_6427IMG_6429

Den för mig kanske mest förvånande grejen här, är hur otroligt god deras lokala mat är. Sen vi kom till Ryssland har vi nästan ätit varje måltid på något plock-buffa ställe (glasmontrar med färdiglagad mat, som du pekar på vad du vill ha och försäljaren skyfflar upp på tallriken). Och vi har inte en gång blivit besvikna! Snarare överpositivt överraskade varje gång. För er som snart ska mot St. Petersburg rekommenderar jag starkt att bara följa lokala in på närmaste mathak och smaka på allt som ser mysko och obekant ut!

IMG_6432


Tid i ingenmansland

Snart är vi hemma igen. Har idag varit en sväng via Viborg och fått uppleva det fenomenet jag trodde dog ut på 80-talet; en massa ryssar som hoppar på en och försöker sälja allt från hemknutna handborstar till cigaretter då man stiger av bussen. Efter en saluhall, ett torg och en strandkant konstaterade vi att St. Petersburg är en mycket mer levande och intressant stad än Viborg – och åkte hemåt.

En mycketmycket kiva visit i Ryssland har det ändå varit, ska visa lite mer bilder och berätta mer om stan senare då jag orkar gå igenom bilderna och huvudet (aka. bloggar från en skönare dator än min indo-miniläppäre..)

IMG_6404IMG_6343IMG_6381IMG_6417IMG_6410

Automatisk problemlösning

Att komma bort, bara för en lite stund också, kan göra under! För mig gick det så. Och på bara fyra dagar.

På onsdagen när jag slutade jobba var jag stressad, i en återvändsgränd var jag inte såg någon utväg på mina jobbproblem. Jag fick finnar och tänkte på jobb dygnet runt. Och så fick hjärnan vila. Jag fick komma bort helt och måste glömma för att jag ändå inte kunde göra något åt saken.

Och idag; satt mig framför datorn och allt flöt på. Problemen kändes små och lösningarna klara! Gud vad lite ledighet och undermedveten tankeverksamhet kan göra under. Är just nu så lycklig att jag sku kunna gråta. Ta semester från jobbet gottfolk, ni blir så mycket effektivare den tiden ni sen är där!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.