← Tillbaka

Hej Ryssland!

IMG_6298

Sitter i bussen påväg mot grannlandet. Och allt är fixat, nu hoppas vi bara på att komma in i landet så vi kan ha en skön minisemester! Puss och hörs från andra sidan gränsen!

Världens coolaste

IMG_20121115_214223IMG_20121115_072058IMG_20121115_214318

Vet ni, St. Petersburg är typ sjukt siisti stad! Trots att vår bussfärd hit var mindre angenäm efter Rysslands-gränsen (ett trevligt finskt medelåldersgäng bestämde sig för en karatefylla på billig vodka) har vi njutit av den lediga tiden, Viborg, Ryssis outback och hela kvällen av St. Petersburg. Har ren hunnit varandra upp och ner längs den 4.5 km långa huvudgatan Nevskiy prospekt och ätit (inget ryskt förutom överrasknings choko). Nu blir det natinati, puss tills imorgon!

20 kilometer, 2 marknader och 100 byggnader

IMG_6351IMG_6358IMG_6373IMG_6386IMG_6396IMG_6400IMG_6346

Huhej! Klockan är sex och vi är tillbaka efter en “lätt” 20 kilsas stadsprommis. Började proppmätta på buffa morgonen med obligatoriskheterna Eremitaget, Vinterpalatset, Peter & Pauls fästning. Maffiga, fina, detaljerade byggnader med stora ödsliga skvärar, men det var typ det… Skiljde sig inte märkvärt från resten av den fantastiska arkitekturen och alla detaljerade megabyggnader. Tycker att en av de finaste sidorna med St. Petersburg är byggnaderna och hur varierande de är, men ändå passar alla ihop och gör en intressant helhet.

Efter en timmes lunch och vilande av fötterna fortsatte vi till mindre rikare delar av staden. Gick på basar, marknad och talade med ryssar – på ryska. Nu har vi vinhäng på hotellet och ikväll är ju faktiskt här också fredag. COOL!

1 tanke om “Hej Ryssland!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.