← Tillbaka

Upptäcker Ungern – Budapest

IMG_4704

Dag två på min och systers Balkanfärd och hittills, pepparpeppar, inga desto större måkan. Jovisst har vi tappat bort oss en miljard gånger (Sofia är utrustad med världshistoriens sämsta lokalsinne – jag är bara ute) men inget töntigare och medan man yrar hittar man ofta superintressanta platser!

Så också den här resan. Jag har hunnit bränna knäna under vårt turistande i Budapest – som verkligen är en amazing stad! Den är så fin (gillar mest att man kan gå till antingen gamla stan, historiska kvarter, centrum, gågatan, Kallio etc. beroende på fiilisen, för allt finns här!) att jag hela tiden går runt och tjuter av förtjusning. Vi har inte ens haft tid att gå i butiker för att vi gått runt och upptäckt land och å och suttit i parker och picnicat med öl och mystiska korvar. Dessutom är vårt hostell fullproppat med roliga typer som varit på festare här under veckoslutet, så finns många med samma inställning till livet och resandet här!

Nu ska jag läsa en stund och samla krafter inför kvällen, vi ska ut och äta och på gatuparty. Puss på er fina och hörs igen då jag hittar wifi!

IMG_4693IMG_4692IMG_4794IMG_4797IMG_4809IMG_4777

På räls

Inatt hoppar vi på nattåget mot Serbien – sån är i alla fall planen… Får se om långdistanstågen här är lika sovjetiska som närtågen och flyget vi kom hit med.

IMG_4828IMG_4848IMG_4825IMG_4838IMG_4856

Ungerns nationalefterrätt som alla äter men som vi måste springa runt halva stan för att hitta att köpa. Var lite antiklimax att till sist få smaka på den och konstatera att det är ett vitt rostbröd med vanillinsocker på…

3 tankar om “Upptäcker Ungern – Budapest

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.