← Tillbaka

Nattåg till Serbien – Belgrad

Så sa vi hejhej åt våra nya vänner och hoppade på tåget mot Belgrad. Och nattåg sen, vilken underbar uppfinning! Sov mig igenom 8 timmar och blev bara väckt för två biljettkontroller och två passkontroller. Lyxigt att kunna få transportmedel och hostell i ett.

Serbien då? Till skillnad från Budapest är Belgrad inte alls västeuropeiskt. Här skrivs det med ryska bokstäver, näst intill ingen talar mer än ett ord engelska, husen är fallfärdiga och människorna fattiga och nyfikna. Härligt att se den här delen av Europa, trots att vi varit så lost idag som man bara kan vara! Dessutom har jag svettats mer än någonsin förut, men det är en annan historia.

(sku ha ladda upp bilder, men har igen superstrul med bloggers kvot för bilder.. Har någon en bra idé för hur det kringgås/fixas? Nätet är inte det bästa här så får ta och googla när jag kommer hem om ingen har en bra lösning! Men tack iaf på förhand! ;) och stor puss!)

Forts. på inlägget nedan

Såklart började allt fungera som en inoljad tax efter att jag publicerat förra inlägget. Så varsågod – jag presenterar Belgrad so far!

IMG_4883IMG_4887IMG_4897IMG_4892IMG_4893IMG_4906IMG_4890IMG_4901

Hostellvänner och andra äventyrare

IMG_5010IMG_5011

Explorar det sista av Belgrad och dricker plommonvin med världens bästa hostellposse. Det är såhär resandet känns då det är som bäst!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.