← Tillbaka

Kroatien – Kanten till paradiset

Pussar från vår sista destination före vi flyger tillbaka hem, Split, Kroatien. Här lever vi nu loppan i turistparadiset och tar det baaara lugnt. Och vilken skillnad det här stället är från resten av våra pitstops, här är turister överallt, dyrare priser och inkastare till hostell, barer, restauranger.. Men superskönt med lite beachliv!

IMG_5213IMG_5222

Resan hit var allt annat än lätt. För det första missade vi ju vår buss och stannade i Bosnien. Vi som första gången under resan reserverat boende i nästa stad kom då en dag sent fram till hostellet, och stod plötsligt utan boende i en dyr stad. Fan! Som tur är de här människorna jättehjälpsamma och fixade snabbt en “apartment” aka. romuhög åt oss för en billig peng.

IMG_5185IMG_5187

Men vägen hit då. Absolut fantastisk! Vi tog en tidig morgonbuss som pausade på några fantastiska platser; bosniska Mostar via vilken vi sen korsade gränsen och åkte söderut till kroatiska Ploce. Därifrån bussade vi sen upp längs en bit av kroatiska kusten (så sjukt vackert med höga, branta berg på högerhand och stup ner i havet på vänster) till Split med några stoppar i mindre byar.

IMG_5233IMG_5232IMG_5230

Nu ska vi fortsätta njuta i paradiset, ska bara dricka upp mitt kaffe. Vi har förresten inte wifi i vår håla (i Kroatien av alla ställen vi varit till!) så blir updates bara på lunch och dinnerpauser ;) Ha en skön torsdag sockergryn!

Jag kommer hem!

IMG_5275IMG_5264

Sista solstrålarna är fångade och sista drinken uppdrucken. Nu kommer vi hem! På samma gång så otroligt skönt att inte behöva leva ur en rinkka nåmer, men samtidigt så vemodigt att behöva avsluta den här fantastiska resan. För det har verkligen varit perfekt! Två veckor av total isolering från the real life och bara följa sina instinkter, nycker och gå åt det hållet fötterna pekar.

Ses i Helsingfors (eller möjligtvis Vanda)!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.