← Tillbaka

Bosnien-Herzegovina – backpackers

Två svettiga reppuresare

Hälsningar från två trötta resenärer. Har inatt/idag inte gjort annat än tågat.. Bestämde oss för att fortsätta resan mot Bosnien-Herzegovina och en sträcka som enligt tidtabell tar sex timmar blev en 14 timmars runda. Orsak: vårt tåg gick sönder och tåget som skulle komma och plocka upp oss kippade på rälsen. Då blev det att hoppa på buss och åka någon timme till nästa station som var i bruk. Tur att man är på semester så man bara kan njuta av dröjsmålen!

IMG_5030PicMonkey Collage

Och inom parentes – B-H och Sarajevo är underbara! Vi hörs senare så ska ni få en Serbien update! Stor puss

En dag i Sarajevo

IMG_5083IMG_5095IMG_5090IMG_5104

Har idag sprungit runt hela den här backiga staden – och jåå det känns! Jag hade inga problem i uppförsbackarna, men då blev konditions-Sofia efter. I nerförsbackarna igen blev jag utan benmuskler helt efter och Sofia nästintill sprang ner. Men oj vilka vyer!

IMG_5101

En grej vi ville veta mer om och ville fördjupa oss i här i Sarajevo var stadens historia. Så idag gick vi till Bosnien-Herzegovinas historiska museum. Och vilken upplevelse. Att läsa om de Jugoslaviska krigen och belägringen av Sarajevo under 90-talet fick mig att vilja gråta. Gick genom hela museet med gåshud och tårar i ögonen. Men nu känner jag att jag har mer förståelse för landet och folket och det är alltid guldvärt.

IMG_5060

Nu ska vi vila våra solbrända axlar (hups!) och ikväll blir det mat (hoppas på annat än pitabröd och cevapi..) och gatuparty! Ha en härlig söndag! Kärlek

Hej på er!

Snabb update från den moderna och lyxigare delen av Sarajevo – det fanns tydligen en sådan del också. Sitter och äter stora lass med pasta för ikväll ska vi hoppa på nattbussen mot Kroatien och man vet aldrig hur länge bussresor sist och slutligen tar. Men hoppas såklart på det bästa! Ska bli jännä och se hur bra jag får sovet sittandes i en skumpig buss. Fast efter gårdagens festande och för några timmar sömn tror jag inte det blir något problem, hahah.

IMG_4918

Megaturist-Lundsten

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.