← Tillbaka

Serbien – мој београд

IMG_4928

Okej, så har på grund av lite oförutsägbara hinder missat vår buss och stannar i Sarajevo ännu en natt. Den här gången är det hotell bredvid busstation som gäller, så har ensamtid med bloggen. Tycker vi tar en bäst/sämst-sammanfattning av Belgrad och Serbien:

BÄST!

IMG_5016IMG_4938IMG_5017IMG_5019

– Hostellet! Yrade runt i fyra timmar för att hitta till ett hostell vi duktigt skrivit upp adressen till, men det sket sig ändå totalt (skyller på kyrilliska bokstäverna). Stötte på Hostel No. 9 som är på perfekt ställe mitt i centrum. Där var jättefräscht med 8 personers dormar, stor chillterrass, super personal som lagade cevapis och groggade i rakija med oss.

– Personerna! Huippugaste hostellpersonalen och de 6 aussin som bodde i samma dorm med oss. Fan vilka coola typer! Fortsatte sen vidare till Sarajevo med fyra av dem. Har för övrigt träffat överlägset mest australiensare här.. Inga nordbor förutom tre danskar och ett fåtal östeuropeer.

IMG_4960IMG_4940IMG_4963IMG_4974IMG_4965IMG_4970IMG_4967

– Belgrade Beer Festival. Öl, karuseller, musik, billigt.. Behöver jag säga mer?

IMG_4921IMG_4991IMG_4997IMG_4925

– Fortet/parken. Som jag inte minns vad den heter, men superfin och stor. Perfekt för att sola (tills man blir bortsjasad av vakterna) och promenera runt i.

SÄMST!

– Kyrilliska alfabetet. Vi kom inte alls överens!

– Oturistiskheten. Älskar att uppleva det riktiga i länder och försöker alltid att göra andra saker än bara turistgrejs och äta på lokala krogar. Men i Serbien blev det ibland lite för local-meininki till och med för mig. Nästan ingen talar ett ord engelska och grejer som att hitta en karta kunde ta ett år.

1 tanke om “Serbien – мој београд

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.