← Tillbaka

Tjejresa till Portugal

lissabon-9lissabon-13

Våren 2012 var min bästa kompis Stina på ett halvårs utbyte i Lissabon. Så länge kunde vi inte klara oss ifrån varandra, så jag och två kompisar åkte dit över påsken för att umgås och festa loss.

lissabon-17

Då fyra 24-åriga singeltjejer bor ihop i en lägenhet i Lissabon blir det inte mycket sovet. Det är verkligen fantastiskt hur långt man kan orka på skratt och alkohol (kanske inte mer idag, men då man är 24 kommer man vart som helst på det). I Lissabon turistade vi inte mycket under den här resan. Jag hade varit och besökt staden tidigare (inlägg coming up) så kände redan till huvudsevärdheterna som slottet, hamnen och de olika kullarna som stan är byggd på.

Den här resan handlade som sagt mest om samvaro, god mat och fest.

lissabon-12lissabon-4

Stinas lägenhet låg högst upp på en av de sju kullarna och alldeles nära centrumet så vi promenerade överallt. Benmuskelträning för den backovana nordbon. Mycket tid spenderades också på hennes underbara terrass på femte våningen utan hiss, med utsikt över hela stan.

lissabon-5lissabon-6lissabon-3lissabon-2lissabon-7

På dagarna promenerade vi omkring i stan med sangriapauser på diverse uteserveringar och på kvällarna festa vi loss i Bairro Alto. Det kan faktiskt vara ett av mina favoritområden för fest i hela världen. En flera kvarter stor gatufest med billiga drinkar och avslappnad, sydeuropeisk stämning.

lissabon-15

Underbar resa till Lissabon som alltid! Sov igenom flyget hem, så trött är man över några maximerade dagar i Lissabon.

Till slut tar vi ännu en titt i bakspegeln, här är en text jag skrev om Lissabon i ming gamla blogg.

lissabon-14

Påskundret

Vår trio blev en kvartett när vår bästa Hanna och hennes tre resväskor joinade oss. Nu just kan det inte bli finare! Skål på er.

Följden av sammanlagt sex timmars sömn på de senaste två dygnen är att vi hunnit med en massa. Några höjdpunkter är Portugals roligaste hemlösa, rumpmuskler av stål, terasser i mängd och massa, brända axlar, Sus snägäre purjosoppa, Erasmus-studeranden, utlåsta från Stinkkis lägenhet och Justin Bieber-reppu. Men det jag absolut kommer minnas längst är ändå alla de timmar vi bara varit och skrattat oss igenom minnen, nyheter, händelser och livet. Nu ska vi ut och äta middag och kanske en sväng via Bairro Alto… Love!

När man är jättetrött, men inte ger sig själv tid att vara det utan bara fortsätter framåt för att man inte vill missa en sekund kan bildbevisen i efterhand verka … hysteriska? Vissa av våra idéer var inte de lugnaste, men lugna är inte vi heller, så festande med skrikande ankor och huvudmasserande italienare, portvin på terassen natten igenom, lönnkrogar och utisar gjorde resan till absolut oförglömlig!

Och jag börjar dessutom snart att återhämta mig och rösten att komma tillbaka, wuhuu!

Tack finastefinaste ni! <3

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.