← Tillbaka

Rovaniemi, Finland

rovaniemi-1rovaniemi-10

Jag vet inte när jag blev så impulsiv som jag är idag. Kanske jag alltid varit det? I vilket fall som helst gör jag ibland saker som jag i efter hand måste ifrågasätta och resan till Rovaniemi 2012 var en av dem.

Jag och mitt ex hade gjort slut under året tidigare. Det var inte vackert då, men vi hade ändå lärt oss vara vänner under det året som gått. Så vad gör jag? Bokar billiga flyg åt oss för att fara till Lappland… Jaaah.

rovaniemi-3rovaniemi-2

Vi flög upp till Rovaniemi och välkomnades av en isande kyla, närmare minus 40. Inte för det, vi var båda panka och planen var att far och åka flataskidor men inte slalom. Ju billigare desto bättre. Vi tog en buss ut till skidområdet några timmar utanför Rovaniemi – stället var som de flesta skidorter är. Mitt i ingenstans med en huvudbyggnad och sen några stugområden. Det var lågsäsong och hela orten var öde, vilket lade en kuslig slöja över de korta dagarna och väldigt långa, tysta och mörka nätterna.

rovaniemi-8rovaniemi-4rovaniemi-5rovaniemi-6

Om dagarna promenerade vi runt så mycket man kan i sådan kyla, skidade lite och besökte iskyrkan på området. Annars var det mest att koppla av som gällde.

Efter några dagar for vi hem igen. Den här resan var som en konstig dröm – vackert så det förslog men så otroligt konstigt att jag nu i efterhand mest kommer ihåg det som en av mina mest förvirrade idéer.

rovaniemi-9

Ett stycke från min gamla blogg:

“Här är kalllt. Jag klarar mig men stackars exet fryser så han måste låna leggins av mig.”

“Nybörjar piloten som använde turboväxeln påväg upp och drog ut på landningen såååå myyycckkeeet han bara kunde. För mig som gått och blivit snuvig kändes det som om jag samtidigt hade migrän, extrem tandvärk och att trumhinnan höll på att spricka – men bara på högra sidan. Kom ändå hem helskinnad, glad och lycklig. Det var en fin och avslappnande resa men är svinskönt att slippa minus trettiåtta.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.