← Tillbaka

Öliv Koh Pha-Ngan, Thailand

phangan21phangan2

Under vår resa till Thailand 2010, besökte jag och mina tre kumpaner bl.a. Koh Pha-Ngan, en rätt så stor ö ett stycke ut i Thailandviken öster om fastlandet. Varför vi bestämde oss för just den ön, och inte t.ex. den närbelägna och större ön Koh Samui eller den mindre och lugnare Koh Tao var på grund av alla de olika möjligheter just Koh Pha-Ngan har. Vi stannade på ön en vecka ungefär vilket är rätt så lämpligt. Speciellt med tanke på att det var (ungefär) den lägsta av alla lågsäsonger, så vi hade inget sällskap någonstans förutom på Half Moon – partyt vi gick på (mer snart).

phangan1phangan9phangan8

Vi åkte över till ön med nattfärjan som startar varje kväll runt 11 och är framme på morgonen. Den kostar nära till inget, vilket jag ju uppskattar och man får en madrass att sova på. En okej natts sömn alltså. Väl på ön cruisade vi till ett “lyxhotell” på andra sidan ön, en shabbig historia som vanligtvis var dyrt – men lågsäsong är bra för konsumenten, så vi kunde bo bredvid en infinity pool och en vacker strand med vit sand.

phangan18phangan5phangan13

Vi njöt av tillvaron, simmade, solade, besökte vackra stränder, åt och drack gott. Hade det bra. Tre saker minns jag ändå speciellt bra;

phangan16phangan4

1. Då jag ensam vandrade upp på en av öns högsta punkter till ett underbart vattenfall. Jag var genomsvettig, lite rädd för att stöta på en orm i den täta djungeln men så avslappnad och lycklig av naturen och resan.

phangan6phangan3

2. Då vi åkte för att rida på elefanter. Ja, kanske är det djurplågeri och kanske borde man inte göra det, men roligt var det. Vi red igen in i djungeln på vår elefant Samson och hade en underbar dag. Vi fick också mata, tvätta och paja elefanterna och aporna som bodde på gården.

phangan7phangan11phangan12phangan10

3. Half Moon – party som jag nämnde tidigare. En stor orsak till att vi åkte till just den ön. En kväll var det rejv inne i djungeln på andra sidan ön. Har kanske aldrig dansat eller svettats så mycket som där. Eller druckit så många buckets..

phangan20

Absolut fantastisk ö, med lite av varje att erbjuda. Skulle gärna åka dit igen om det inte fanns så många andra fina öar att upptäcka.

phangan19

1 tanke om “Öliv Koh Pha-Ngan, Thailand

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.