← Tillbaka

Kuala Lumpur, Malaysia

kualalumpur8

Åkte i slutet av 2010 till Kuala Lumpur, Malaysia tillsammans med tre kompisar. Målet med resan var främst att njuta av tillvaron, se de största sevärdheterna, shoppa mycket och festa lite. Det lyckades vi ganska bra med!

kualalumpur9
kualalumpur6kualalumpur3kualalumpur4

Vi tog oss runt i KL med metro eller gåendes och eftersom planen inte var att se precis allt under veckan, rörde vi oss rätt mycket i centrumet och i China town där vi bodde. I centrum av KL besökte vi tvillingtornen Petronas Twin Towers, som är en av de kändaste symbolerna för staden. Vi gick inte in i själva tornen, vet inte ens om det är möjligt, utan satte istället siktet på shoppingcentret vid foten av dem. Shoppingcentret är en massiv historia med tiotals våningar med allt från food courts och billiga krimskrams butiker till lyxboutiquer och heminredning. Som ett storleksexempel kan jag berätta att det fanns ett fullstort nöjesfält i en ända av köpcentret..

kualalumpur2kualalumpur5

En annan dag shoppade vi mer klassiskt. Vi åkte metro ut till en närliggande förort och gick på basar. Vi prutade och handlade billigt slit och släng. Kanske inte det jag mer idag skulle göra, men då kändes det verkligen drömmigt att kunna köpa mycket och billigt.

kualalumpur14kualalumpur13

Hostellet vi bodde på kan jag inte rekommendera. Läget var rätt bra, i China town nära en metrostation, men väggarna var papperstunna och hostellet låg ovanpå någon sorts nattklubb. Inget mig emot, är bra på att sova, men alla kanske inte skulle gilla det. Det jag dock inte gillade var bed bugsen, vägglössen. Efter den tredje natten på hostellet vaknade jag och mina tre kompisar alla med kliande, röda nippor över hela kroppen. Vissa råkade värre ut än andra, men alla behövde allergimedicin och annat jox man får då man går till apotek i Asien. Bölderna var ingen vacker syn och hoppas att jag aldrig mer behöver stöta på såna. Dessutom är det rätta tidskrävande att tvätta igenom hela packningen på resande fot, men det känns ändå värt att göra det för att minimera risken att få fler bett.

kualalumpur11kualalumpur10

Maten i KL var god. Eftersom vi bodde i China town åt vi mycket kinesiskt, men också mycket foodcourt -mat som parallellt med gatumat är de billigaste alternativen. Flera drinkar hann vi också med, speciellt då vi under några dagar fick sällskap av bekanta från Finland.

kualalumpur12

Underbar stad med massor att göra som jag gärna skulle besöka igen. Nuförtiden är jag väldigt intresserad av naturupplevelser och av att upptäcka städer gåendes, vilket leder till att jag nästa gång säkert skulle besöka stadens olika områden och bekanta mig med dem närmare. Dags att fara till KL snart igen verkar det som!

kualalumpur15

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.