← Tillbaka

Höstlistan – så här kommer min höst att bli

Ratata höstlistan

Ratata, som gjorde en så fin intervju med mig för några månader sedan, skapar också roliga listor. För att jag inte vet något roligare än just listor, så kör jag denna peppiga höstlista.

Vad är dina mål i höst?

– Fokusera mer på jobb och känna att jag karriärsmässigt gör framsteg.
– Bli bättre på att säga nej och i vardagen prioritera det jag vill göra.
– Få in mer motion än vardagsmotion. Kanske en löprunda i veckan eller ett yogapass?

Vad ser du mest fram emot?

– Vår höstresa som vi planerade en vecka sedan och jag snart ska berätta mer.
– Att bli bra på mitt jobb. Då man är relativt ny på enarbetsplats finns det så mycket som man inte ännu är jättebra på. Väntar på dagen då jag känner läget är under kontroll.
– Innemys med familj och kompisar. Överhuvudtaget att träffa människor jag tycker om mer.
– Spontanresor över veckoslut. Åka iväg ut i naturen så ofta som möjligt.

Höstlistan

Känner du dig klar med sommaren?

Då vi började planera vår höstresa funderade vi på att åka till Italien. Men alltmed att planerandet fortskred, kändes det bara fel. Vi ville inte ha värme, strand och sol. Vi sökte äventyr och längtade till bergen.

Efter den här sommaren är det lätt att gå vidare. Se tillbaka på alla soliga veckor vi fick och hur mycket man hann njuta. Kommer att sakna sommaren då hösten övergår i vinter, men troligen inte före det.

Hur såg din höst ut för ett år sedan?

Förra hösten bröt jag armen i en cykelolycka. En händelse som fick mig att stanna upp och faktiskt fundera över vad jag ville. Jag jobbade 24/7 och tog milslånga steg karriärsmässigt, men hade inget eget liv och var inte nöjd.

Senare under hösten sade jag upp mig och startade mitt företag. Är så mycket nöjdare idag än jag var förra året.

Hur såg din höst ut för fem år sedan?

Hur såg din höst ut för fem år sedan?

För fem år sedan var jag i Kenya och jobbade på en skola. En av de mest annorlunda höstar jag någonsin haft. Ingen el, inget drickbart vatten, malaria tätt inpå. Den hösten lärde jag mig mer om vår värld och mig själv än någonsin tidigare.

Ett modigt och spontant beslut av mig att åka iväg så där bara. En höst jag aldrig kommer att ångra.

Vad var bäst och sämst med sommaren?

Bäst var helt klart hur lugn, varm och skön sommaren var. Jag jobbade lite, vardagssemestrade hela tiden och reste runt i hela Norden. Spenderade mycket tid i naturen och träffade vänner och familj.

Sämst säkert insikten att hösten kommer bli väldigt hektisk! Man lär sig sakta men säkert som egenföretagare.

Vad blir ditt mest använda plagg i höst?

Vad för kultur har du tänkt konsumera i höst?

Vi ska gå på Chess på Svenska teatern med mina kompisar. Ser svinmycket framemot det! Tillsammans med min syster Sofia brukar vi göra en massa kulturellt, men sedan hon flyttade till Sverige för några år sedan har det tyvärr blivit mindre av den varan för mig.

Vad blir ditt mest använda plagg i höst?

Bra fråga! Eftersom jag rör mig mycket utomhus och inte bryr mig om det regnar eller inte, skulle jag kunna säga att min regnrock kommer vara med på den lista. Höstens konsumtionsbehov är ett par nya höstskor, de kommer jag sedan gå i tills de faller i bitar.

Vill ni ha mer lista kan ni kika in på Jennifers blogg, hon har också svarat på dessa höstiga frågor.

Ha en mysig höst!