← Tillbaka

Extempore semester – sommarens långresa går till…

Extempore semester - sommarens långresa går till...

Eftersom det inte var många månader sedan vi trampade omkring på sydamerikansk mark, hann aldrig semestersuget infinna sig inför sommaren 2018.

Knäppt, jag vet..men, samtidigt kände varken jag eller Patrik att vi var i behov av vila och ledighet just nu. Det kanske blir så då man jobbar med något man tycker om.

På grund av två yttre faktorer blev det ändå så att vi bestämde oss för att ha semester. Orsakerna: min syster flyttade på kort varsel till Lund och hela businesshelsingfors ligger öde.

Därför blev det till sist så att vi tog två veckor full semester. Vi åker om ett par dagar iväg mot Skåne för några veckors totalt nollande.

Planer för semester i Skåne

Planer för sommarens långresa i Skåne

Man kan väl säga vår resa är extempore. På grund av det är vi också väldigt dåligt förberedda.

Vi vet att vi kommer att hälsa på hos min syster i Lund. Under några dagar kommer också min andra syster komma dit, så det blir en riktigt Lundstenig helg i Lund.

Dessutom ska vi spendera några dagar i Köpenhamn där vi har hyrt en Airbnb.

Resten av tiden hyr jag och Patrik cykel. Planen är att för egen motor uppleva Skåne. Efter visst detektivarbete på Google, är planen att vi cyklar längs med södra kusten, upp längs den östra och in genom landet tillbaka mot Lund.

Tältet tar vi också med för flexibilitet och högre mysfaktor.

Vi behöver tips på vad vi ska göra i Skåne

Vi behöver tips på vad vi ska göra i Skåne

Men så många tips på vad vi borde se eller göra i Skåne har vi faktiskt ännu inte. Och jag tänkte att du som läser denna blogg antagligen har mer koll på Skåne än jag!

Jag har liksom bara en gång tidigare besökt länet och då var jag i Hässleholm och hälsade på hos min kompis.

Tar alltså tacksamt emot alla sorters tips på fina naturupplevelser, vandringsleder eller mysiga restauranger.

Nu är det bara att sätta igång med packningen inför resan. Tur behövs det inte så mycket för några veckor på cykel i sommartider.