← Tillbaka

Vad ska jag ha med i handbagaget?

Packa med i handbagaget

Handbagaget får inte väga över 10 kg och ska rymmas in i den lilla metallådan som fler bolag har stående vid boardingen. Du får inte ha mer än ett handbagage och ett personligt carry-on. Dessutom ska detta lilla bagage rymma ett set ombyteskläder, necessär och allt du kan tänkas behöva för en weekend.

Låter det bekant?

Jag fixade ihop en video där jag förklarar vad allt det är som åker ner i handbagaget då jag reser, samt varför. I detta exempel är jag påväg på långresa. Handbagaget ser därför rätt annorlunda ut än då jag åker på weekend- eller arbetsresor.

Vad jag packar med i handbagaget

För att klargöra, i denna resa packar jag alltså inför långresa.

Jag checkar aldrig in elektronik. Dels för att det kan gå sönder, men också för att jag behöver det mesta för att jobba. Har jag allt som jag behöver för en arbetsdag klarar jag mig, trots att mitt incheckade bagage temporärt skulle kommit bort.

Det jag inte packar med i denna video är kläder eller necessär. Jag vet att man även, om man är riktigt smart, borde ha med det. Men jag tänker som så, detta gå att köpa nytt om väskan är sen och kostar inte skjortan. Därför orkar jag inte proppa väskan full med onödigheter. En sjal har jag dock alltid som extra i väskan, eftersom det är skönt för mys på flygfältsgolv och annat väntande.

Packa med i handbagaget

Packa med så mycket du behöver

En grej jag har lagt märke till, är att de flesta flygbolag inte kollar hur mycket du bär ombord på planet. Så det är fritt fram att packa väskan så full du vill. Det är mer frågan om du verkligen vill det? Är inte precis praktiskt att bära med på överfulla väskor med onödigheter.

Hoppas du gillar videon och tipsen!


Vill du läsa mer om vad jag packar med då jag åker iväg? Här är en video på vad som åker in i min ryggsäck då jag reser och här vad som åker in i necessären på långresa.