← Tillbaka

Packa necessären inför resan (du behöver inte mer!)

Skönhetsbloggare eller resebloggare?

Har jag blivit skönhetsbloggare?

Nee, resebloggare fortsätter jag vara och med den här arsenalen kommer ni förstå varför. Den är minimal och rymms i en necessär.

Vissa grejer här är specifika för långresa, andra för vandring, men i det stora hela är det dessa produkter som åker ned i necessären då jag reser.

Dags att packa necessären inför resan – detta packar jag ner i min necessär då jag drar ut och reser.

Tvätt och lotion

Tvätt och lotion

Det som tar upp mest utrymme i necessären är mina tvättmedel och lotion.

Shampoo och balsam har jag med som torrvariant, shampokaka. Dessa små tvålbitar motsvarar 2-3 flaskor shampoo och balsam, och man undviker risken för att det ska läcka och klotta ner hela necessären. Lite kroppstvål packar jag också med, fast bara i små samples från tidigare hotellvistelser. Dessa brukar man kunna plocka med sig under sin resa och på hostell finns det ofta gemensam tvålpump på väggen.

Kroppslotion har jag ändå med på som fullstor burk, jag vet inget värre än att vara kruttorr och måsta spara på lotion. Kokos är också min favoritdoft, så den här passar bra på alla vis.

Jag har haft vuxenacne som jag ätit medicin, p-piller och antibiotika för under en längre tid. Idag mår min hud rätt bra, även om tillfälliga inflammationer förekommer. Under vinterhalvåret mår min hud ändå oftast väldigt risigt och därför blev jag väldigt glad då jag via ett bloggsamarbete fick möjligheten att pröva Påres nya produkter. Till serien hör ett tvättmedel och en ansiktskräm – båda är ekologiska och passar för alla hudtyper och tvättar skonsamt men effektivt huden.

Deodorant är väl givet?

Jag brukar också ofta ha med mig tvättpulver i en lite plastpåse, men den här gången köper vi tvättmedlet på plats i Sydamerika. Pulver i plastpåse kan se..eh, lite suspekt ut.

Sjukvård och hygien

Plåster och desinficerande duk är guld då man vandrar, för skavsår kan verkligen förstöra en vandring riktigt rejält.

Huvudvärkspiller, allergimedicin och muskelsmärtstillande är annat viktigt att packa ner, för om man skulle börja må dåligt vill man kunna försöka fixa sig direkt.

Samma gäller solkräm och handsprit, fast de används i förebyggande syfte, såklart.

Jag har alltid även med bomull, tops och ett litet sykit, som jag plockat med mig från något hotell. Nål och tråd använder jag överraskande ofta på resa. En liten rakhyvel kan vara trevligt nu som då och menskoppen får man klart inte glömma under långresa.

Min mor är tandläkare så åker ingenstans utan egen fluortandkräm, tandborste och tandtråd.

Smink och skönhetsprodukter

Smink och skönhetsprodukter

Detta är den onödigaste kategorin som ändå innehåller mycket jag börjar sakna om jag inte har med allt.

I sminkväg bär jag med på ögonfransböjare, mascara och ögonbrynspenna – det är allt smink jag använder hemma, så vill jag piffa till max kan jag det även på resa. Har också ett läppbalm och ett läppstift eftersom de är direkta fräschetshöjare enligt mig.

Spegel för applicering av det hela och två specialkrämer för oväntade och akuta hudproblem.

Har även med pincett, nagelklippare och nagelfil, samt ett ljust nagellack så man inte behöver fixa naglarna fast lacket skulle vara lite bortskavt på vissa ställen.

Borste, hårklips och hårsnodd och där har vi min skönhetsrutin i ett nötskal!

Resa necessär - packlista för necessär

Packa allt för resan – packlista för necessär

För att underlätta mitt packande har jag gjort en överskådlig Excel, med alla packkategorier under skilda underrubriker. Här hittar du till exempel min kompletta necessärpackning.


Har du frågor kring vad du packar med i necessären på resa? Kommentera gärna nedan!