← Tillbaka

Tre knep för billiga flygbiljetter

Är du backpacker, reser på obestämd tid, har en tight budget eller väljer att flyga billigt, då har du kommit rätt. Jag har samlat mina tre bästa tips för billiga long haul flyg i detta inlägg + video tutorial.

Tre knep för billiga flygbiljetter

Res mer och spara pengar på flygbiljetter

Då vi talar long haul, interkontinentala flygningar, talar vi oftast om dyra biljetter och svårt att hitta bra deals. I Europa är vi bortskämda med Black Fridays och andra rabatter då flybiljetter slumpas bort till 20€, 80€ eller högst lite på hundringen. Här krävs inte många knep för att hitta billiga flyg. Men det krävs i desto större utsträckning då du flyger till andra delar av världen. Det är också då biljetterna oftast är dyra.

Jag är du backpacker, reser oftast på tight budget för att kunna resa mer och ofta och har som resebloggare bokat mycket flyg. I video tutorialen nedan avslöjar jag mina tre bästa tips för billiga long haul flyg – som alla kan göra!

I videon talar jag om tre grejer jag alltid gör då jag letar flyg till andra delar av världen. Följer du dessa steg kommer du garanterat att hitta den bästa möjliga rutten dit du vill i världen.

Tre steg till billigare long haul flyg

Experimentera med flygdestinationen

1. Experimentera med flygdestinationen

Mitt första tips är att inte spika slutdestinationen direkt. Det här kan låta som ett skumt tips, men tänkt så här; då man flyger långt har man oftast längre tid på sig. Då spelar det alltid inte så stor roll vart man tar sig?

I Sydostasien kan Bangkok vara en bra layover, trots att du egentligen vill till Kuala Lumpur. Priserna till dessa städer kan variera enormt då man flyger ända från Europa och att köpa ett till, kortare flyg inom Asien är oftast billigare än att experimentera med long hauls.

Den här första kollen gör jag oftast i en flygsökmotor(adlink) och utrönar på ett ungefär nivån olika städer emellan på det området jag vill till.

Detta steg bra att göra om under några dagar eller veckors tid, eftersom flygpriser kan variera stor från dag till dag. Att ha en idé om prisnivån på flyg är viktigt.

Experimentera med flygdatumet

2. Experimentera med flygdatumet

Då du har undersökt och bestämt vart det är du flyger, är det dags att klura ut när det blir. Vi behöver ett datum.

För det är Google flights det absolut bästa verktyget. Där kan du ta reda på vilka datumkombinationer som är de förmånligaste och kolla vilka flygbolag som flyger vilka dagar. I videon ser du bättre hur jag använder Google flights.

Jag rekommenderar ändå inte att du köper flyg via Flights, för priserna tenderar vara dyrare än via andra services.

Hitta flyget och vänta med att boka

3. Hitta flyget och vänta med att boka

Nu har vi kommit fram till det sista steget, det enda steget för de flesta som reser. Det är nu jag öppnar en flygsökmotor. Momondo, Supersaver (adlink) eller Skyscanner (som är Pats favorit och inte Supersaver som jag säger i videon) är alla likvärdiga alternativ. Använd den du gillar mest eller kör dem parallellt som jag oftast gör.

Nu är det bra att hålla i minnet att du inte direkt ska boka flygbiljetten. Efter all research du gjort hittills har flygpriserna antagligen gått upp, fast du kör incognito. Flygsökmotorn läser av alla klick och sökningar, och tror därför ett visst flyg är super populärt, vilket automatiskt gör det dyrare. Lönar sig att låta allt lugna sig några dagar, och sedan boka biljetten.

Knep för billiga flygbiljetter

Flygbiljetten är nu bokad – grattis!

Bra jobbat – nu har du bokat din flygbiljett till ett grymt pris! Med lite extra arbete kan man spara in mycket pengar och därför också resa mer. En bra deal tycker jag och verkligen värt det.


Ps. Kolla också in mitt bonustips i slutet på videon! Och gilla min Youtube-kanal för mer tutorials.