← Tillbaka

Flyg till en annan värld: Lyxig arbetsvecka i Monaco

monaco-5

Ofta för jobbresan en till Birmingham, men ibland har man tur och får uppleva något som får en att älska sitt jobb så mycket en knappt förstår hur en kan vara så lyckligt lottad. Så kände jag när vi bestämde vi skulle träffa distributörer på Frankrikes största b2b-mässa för konsumentelektronik i Monaco. En hel vecka i ett land jag tidigare inte besökt! Jackpot liksom.

monaco-3monaco-10

Jag, CEO:n för vår europeiska verksamhet och försäljningschefen för Frankrike flög ner till Monaco en måndag morgon för att fixa allt inför veckan. Vi var rätt dåligt förberedda eftersom vi bara några dagar tidigare bestämt oss för att åka och hela måndagen sprang vi runt i staden och letade TV att köpa, printfirma och annat. Fick en överblick av staden med alla tunnlar och höjdskillnader redan efter några timmar – det gör verkligen en stad mer lättorienterad då den befinner sig vid kusten och också är så pytteliten som Monaco.

monaco-7monaco-19monaco-20

Det går lätt att gå igenom hela staden på en halv timme. Vårt hotell befann sig vid kusten, så långt västerut man kommer och mässcentrumet Grimaldi Forum där vi befann oss dagtid låg på östra sidan av staden, så promenerade flera gånger fram och tillbaka genom hela Monaco. Det som tog tid var då man skulle uppåt..

monaco-13monaco-12monaco-27

Lyxig arbetsvecka i Monaco

Hela staden var precis så lyxig jag tänkt mig. Längs hela kustremsan tävlade enorma yachter om att vara störst och vackrast och alla finaste bilmärkena hade stora representationsbutiker längs strandavenuen. Personerna i stan klädde sig i vitt och rent, med logos av de allra mest exklusiva brand på vår jord. Konstanta undertoner av fest vid någons yacht eller lägenhet – i den här staden jobbar inte alla som bor här och också en måndag förmiddag lämpar sig för fest.

monaco-26monaco-28monaco-18

Vi jobbade på dagarna, träffade människor och simmade omkring med vår vattenrobot. På kvällarna gick vi på middagar och fest. Till och med casinot besökte vi, fastän jag lovat Pats att inte spela på pengar. Det var en så fantastiskt fin jobbvecka, trots att dagarna blev väldigt långa. Men man orkar då man har kul.

monaco-6

Monaco är inte min stad

Trots denna lovsång, var Monaco verkligen inte min stad. Jag känner inte jag behöver komma hit tillbaka snart. Dock älskade jag möjligheten att få uppleva flärden och överflödet – det var bara väldigt långt från min egna verklighet. Ofta då jag besöker en stad funderar jag mycket över om jag skulle kunna tänka mig bo där. Med Monaco var svaret starkt nej pga. ovannämnda lyx, men också på grund av trängseln. Allt var bebyggt, hus, smala gator och människor över allt, utan minsta lilla grönområde eller annat. Jag kände mig inte som att jag hittat hem.

monaco-17

Det som Monaco ändå väckte i mig var ivern att upptäcka den Franska Rivieran närmare. Så otroligt fina vyer och landskap då vi körde längs kusten tillbaka till Nice. Men det får bli en annan gång!

monaco-1